Blog

Spild ikke tiden på et studiejob!

Spild ikke tiden på et studiejob!

De færreste er i dag i tvivl om, at karrieren starter på studiet, og at ens chancer for et fedt job som nyuddannet nærmest er lig med nul, hvis ikke man har haft et eller flere studierelevante jobs under uddannelsen. I en undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation, udtalte hele 8 ud af 10 ledere i dansk erhvervsliv, at studierelevant arbejde var noget af det vigtigste for de studerende. De mente at det har enten stor eller overordentlig stor betydning, at en kandidat kan påvise erfaring fra et relevant studiejob.

Så inden man som studerende begynder at søge efter et studiejob, bør man gøre op med dig selv, om man blot søger et studiejob eller et studierelevant job.

Svært at finde noget studierelevant

Halvdelen af de studerende der forsøder tilværelsen og karrieren med et studiejob, har et studiejob der ikke er relevant for den studieretning de har valgt. Og det kan få afgørende betydning for deres karriere på længere sigt, når de for alvor skal ud på arbejdsmarkedet.

Det første studieår vil de fleste have svært ved at finde et studierelevant arbejde, så her bør man nok overveje at sænke kravene om studierelevans, og i stedet for satse på at få foden indenfor i drømme virksomheden. Efter at man er påbegyndt sit andet studieår, bør man seriøst overveje udelukkende at satse på studierelevant arbejde, og ikke bruge mere tid på arkiverings og serveringsopgaver.

Er der mulighed for at opgradere sine arbejdsopgaver inden for samme virksomhed, bør man søge om en ny jobsamtale med chefen, med henblik på at få tildelt lidt flere opgaver, der står mere i mål med de kompetencer man har opnået på studiet. Hvis ikke der er mulighed for mere studierelevante opgaver i virksomheden, bør man straks påbegynde sin søgen efter et mere studierelevant arbejde.

Erfaring eller penge

Det meste af tiden bør naturligvis bruges på bøgerne og studiebænken, hvis man overhoved skal kunne gøre sig nogle tanker om et fedt studierelevant job. Men det er de færreste der kommer igennem studiet uden det sociale studenterliv, og det kan forståeligt nok være lidt svært at få økonomien til at hænge sammen med de månedlige ydelser fra Statens Uddannelsesstøtte. Så desværre spiller økonomien ofte en afgørende rolle, når de studerende begynder at søge efter deres første studiejob. Og finder man et vellønnet studiejob, som ikke er relevant for ens studie, kan det være meget svært at slippe igen, når chancen for et mere studierelevant arbejde byder sig.

Aktiv jobsøgende

Naturligvis er det ikke nødvendigvis spild af tid, med et studiejob der ikke er relevant for ens studier, da man på den ene eller anden måde altid vil få noget fornuftigt og brugbart ud af jobbet, og de erfaringer man undervejs vil gøre sig på arbejdsmarkedet. Det afgørende er hvor lang tid man bruger på et ikke studierelevant job.

Som studerende bør man altid være aktiv jobsøgende, og hele tiden forsøge at finde et mere studierelevant arbejde. Også selv om det betyder at du må gå ned i løn, eller skifte over til frivilligt ulønnet arbejde.

Hold et vågent øje med de job portaler der er målrettet studerende, og find frem til de virksomheder der må anses for at have brug for folk med din uddannelsesmæssige baggrund. De fleste store virksomheder modtager gerne uopfordrede ansøgninger.

En JobAgent med studiejobs er et absolut must for enhver studerende! Med en jobagent kan man målrette sin jobsøgning efter et studiejob og samtidig sætte studiejob søgningen på autopilot, ved at få tilsendt links til præcis de studiejob man søger, og man kan også overvåge når bestemte virksomheder opslår ledige studiejobs.

Held og lykke med jeres søgen efter et studierelevant studiejob.