IKEA

Om IKEA Danmark

I mere end 50 år har IKEA Danmark haft fornøjelsen af at inspirere danskerne til en bedre hverdag derhjemme. Gennem et bredt sortiment af veldesignede, funktionelle møbler og boligartikler til priser så lave, at de mange mennesker har råd til dem, er det vores mål at demokratisere design og indretning. 

IKEA Danmark er en værdibaseret og mangfoldig virksomhed, der ønsker at gøre en forskel for de mange mennesker. Vi er en arbejdsplads med mange muligheder, og vi ser hver eneste medarbejder som et talent. Vi har ambitiøse, kompetente og resultatorienterede medarbejdere, og vi arbejder sammen for at skabe en bedre hverdag for os selv og vores kunder.

Historien – og den vidunderlige fremtid

IKEA blev grundlagt i 1943 af Ingvar Kamprad i Älmhult i Sverige, og startede oprindeligt med salg via postordre. Der er i dag 430 IKEA varehuse i mere end 50 lande. 371 af disse, inklusive alle danske varehuse, er drevet af Ingka-gruppen. Resten drives af andre franchisetagere.

Udviklingen af IKEAs koncept er tæt koblet til digitaliseringen, kundernes ændrede indkøbsmønstre og en cirkulær forretningsmodel. Det vores mål at nå endnu flere af de mange mennesker og fortsat skabe gode kundeoplevelser uanset, hvor kunderne møder os.

Som Ingvar Kamprad sagde: ”Det meste er endnu ugjort. Vidunderlige fremtid!”

IKEA Danmark i tal*

  • Omsætning: DKK 4,3 mia.
  • Antal besøgende i varehusene: 10.885.535
  • Antal besøgende på IKEA.dk: 36,6 mio.
  • Antal medlemmer af IKEA Family: 1.133.328
  • Antal medarbejdere i IKEA Danmark: 2.696
  • Affaldssorteringsgrad: 88,34%
  • Strømforsyning til IKEA Danmark: 100 procent vedvarende sol- og vindenergi

* FY18, 1. september 2017 - 31. august 2018

IKEA i Danmark

Det første varehus i Danmark åbnede i Ballerup den 13. marts 1969. Senere rykkede det til Taastrup. I dag har IKEA Danmark fem varehuse i hhv. Taastrup, Gentofte, Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har vi et lager i Brøndby samt et kundesupport-center og hovedkontor, som ligger i varehuset i Taastrup. Vi har desuden åbnet IKEA Planning Studio på Vesterbrogade i København i efteråret 2019, hvor du kan planlægge og bestille køkken- og garderobeløsninger. 

IKEA Danmark arbejder for at skabe en mangfoldig arbejdsplads med muligheder for alle. Vi tilstræber en ligelig kønsfordeling blandt vores mange medarbejdere, ledere og bestyrelse. Når vi rekrutterer til en ledig stilling, har vi derfor fokus på det underrepræsenterede køn, men vi kigger naturligvis også på det enkelte menneskes værdier, faglige kvalifikationer og kendskab til branchen.

Blandt vores medarbejdere og ledere er vi så tæt på en lige kønsfordeling som muligt. Det samme gælder topledelsen, der består af fire mænd og fire kvinder. Vores bestyrelse bestod i regnskabsåret 2017/18 af tre mænd. Bestyrelsen for IKEA Danmark er valgt på baggrund af deres funktion i Ingka Group. Vores mål er at udvide bestyrelsen og derigennem sikre mindst en kvinde i bestyrelsen i 2020.

IKEA Danmark ønsker at være en inkluderende arbejdsplads. I 2017/18 havde vi 58 medarbejdere i fleks- og skånejob, og vi havde 28 medarbejdere over 65 år.